Pihasuunnittelu

( Teksti SY-tiedote)

Piha- ja vihersuunnitteluyrittäjä Heidi Hannus Villa Gardenista Oulaisista ja käsityöyrittäjä Marika Konga Kongaamosta Mäntyharjulta ovat Vuoden 2020 Valtakunnalliset yksinyrittäjät. Vuoden yksinyrittäjä 2020 -palkinnot jaettiin Suomen Yrittäjien liittokokouksessa Jyväskylässä. 

Heidi Hannuksen Villa Garden on suunnitellut yli tuhat kohdetta

Heidi Hannus perusti piha- ja vihersuunnitteluyritys Villa Gardeninin Oulaisiin, Pohjois-Pohjanmaalle vuonna 2002. Yrityksen päätoimiala on piha- ja maisemasuunnittelu. Hannus on yksinyrittäjänä kulkenut varsin tyypillisen polun: ensin alalla työntekijänä 10 vuotta. Hannus on kouluttanut itseään jatkuvasti työn ohella.

Hannuksen intohimo suunnittelijana ulottuu pihojen ja puutarhojen lisäksi laajemmallekin: työn jälkeä voi nähdä rakennuksissa, taide-esineissä, kalusteissa ja valaistuksessa. Hän ei pelkää kokeilla uutta tai tehdä asioita toisella tavalla kuin on totuttu tekemään.

Palkitsemisen perusteena on yrityksen menestyminen alalla niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla. Hannus on saavuttanut esimerkiksi mitalisijoitukset kansainvälisessä Flower Jam – ja Gardens and People -suunnittelukilpailussa. Hänellä on myös useita palkittuja koti ja -messupihoja ympäri Suomen. Kaiken kaikkiaan hänellä on reilu tuhat erilaista suunnittelukohdetta.

Vuonna 2019 Heidi Hannus Villa Garden sai Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien ja Oulun seudun käsi- ja pienteollisuusliiton Vuoden Yksinyrittäjäpalkinnon.